Jag heter Susanne och bor tillsammans med min man Lasse , min vuxna son, och mina 5 Sibbar på landet i Upplands Väsby. Hela familjen älskar våra katter som är överösta med kärlek och bus.


Jag har alltid älskat katter men blev allt mer allergisk och fann då den Sibiriska rasen på SäSK hemsida.

Min första kontakt med en Sibirisk katt var 2003 på ett allergitesthem. Efter några besök och ingen allergisk reaktion så beslöt vi oss för att kontakta en uppfödare och där fann vi lilla underbara Knazjé Nestor  (som tyvärr inte längre finns bland oss).

Jag har idag 5 underbara Sibiriska katter hemma med olika härliga personligheter.

Jag har 2 honor som bor hos min fodervärd Susanne i Täby och är delägare tillsammans med Lotta Rydell till våran avelshane Effe som bor hos våran fodervärd Susanna.

Min uppfödning är i en mindre skala.


Mitt mål med min avel är att föda upp så friska katter som möjligt, jag testar mina katter enligt Maine Coone kattens hälsoprogram för HCM som innebär screening av hjärtat samt att jag alltid screenar mina katter för koll av PKD i njurarna samt blodprov för FiV FeLV och andra viktiga tester. I mitt viktiga arbete och mål så har jag ett starkt sammarbete med både uppfödare i Sverige och även i utlandet, jag tror på en öppenhet och för bara då kan vi ha ett gott sammarbete och sträva för att behålla våran ras så frisk som möjligt.Kontakta gärna mig på mobilnr.070-6258828 eller min e-mail. susanne.diepholtz@gmail.com

Eller följ mig på min FB-sida Susanne Diepholtz